How can we
help you?

BUS TICKET

Biletinizi almanızın ardından yolcu bilgileriniz tarafınıza e-mail ve sms ile gönderilecektir. İletilmiş olan yolcu bilgilerinizle seferinizi gerçekleştirebilirsiniz.

WEB SITE

Bir ya da birden fazla kişilerin aynı rezervasyonda olmasıdır. Bu rezervasyona verilen rakam ve harflerden oluşan bir koddur.

İnternet alışverişlerinde kart güvenliğini sağlamak amacı ile bu yöntem kullanılır. Visa ve Master şirketleri tarafından geliştirilmiş bir sistemdir. 3D işlemlerinde alışveriş yaparken kullanıcı ve banka arasında özel bir ekran açılır. Bu ekrana bankanın göndermiş olduğu kodu girmesini ister. Böylelikle bilgiler banka tarafından doğrulanmış olur ve kullanıcı güvenle alışverişini yapar.

Alışverişinizi yaparken şifreniz Sms olarak gelmediyse, ilgili bankanızın 3D güvenlik sisteminin açık olup olmadığını teyid etmeniz gerekiyor. Bu gibi durumlarda bankanızdan yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra bankanızda mevcut olan telefon numaranızı da güncellemeniz gerekebilir.

Bilet satın alma aşamasında fatura firmama kesilsin butonuna tıklayarak, açılan pencerede şirket bilgilerinizi girerek fatura alabilirsiniz.

Biletsepeti.com sitemizden 3D güvenlik sistemi sayesinde, başkasına ait kredi kartı ile de bilet satın alabilirsiniz.

Biletsepeti 1300’den fazla havayolu seçeneği ile, sizin için tüm havayollarını karşılaştırma yaparak en uygun biletleri listeliyor. Uçak bileti arama motorunu kullanarak; kalkış, varış ve gideceğiniz tarihleri belirleyerek buna göre arama yapabilirsiniz. Arama sonuçlarından kendinize uygun uçuşu seçerek, yolcu bilgilerinizi ekleyip ödemenizi tamamlayabilirsiniz. Bilet alım işlemi tamamlandıktan sonra ise bilgiler mail ve sms yolu ile tarafınıza iletilir.

SMS için girdiğiniz numarayı, E-mail için de spam klasörünüzü kontrol edebilirsiniz. Her ikisinde de olumlu sonuç alamazsanız; 0850 805 05 05 Çağrı Merkezimizden destek alabiliriniz.

Tüm Türk bankalarından alınan kredi kartlarına taksit imkanı sağlamaktadır. Taksit oranları bankaya göre değişkenlik göstermektedir. Biletinizi satın almadan önce de web sitemizin taksit seçenekleri kısmından detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

FLIGHT TICKET

Bilet Sepeti’ne üye olmadan da bilet alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bilet Sepeti’nin size özel belirlediği üyelik ayrıcalıklarından yararlanmanız için üye olmanızı tavsiye ederiz.

Satın aldığınız bileti çağrı merkezini arayarak iptal, iade veya tarihini değiştirebilirsiniz.

Check-in giriş kontrolü ve yerinizi belirlemek anlamına gelmektedir. Check-in süresi havayollarına göre değişkenlik göstermektedir. Genelde uçuşa 24 ya da 72 saat kala açılmakta ve 45 dk kala da kapanmaktadır.

İndirimli bilet almanız durumunda, havayolu şirketleri check-in sırasında indirime konu olan belgeleri talep edebilmektedir. Bu nedenle havalimanına giderken mutlaka yanınızda indirime konu olan belgenizi bulundurmanız gerekmektedir.

Uçak bileti satın alırken mutlaka bilgilerinizin doğruluğunu teyit ediniz. Aksi halde geri dönüşü sizin için zor olabilir. Doğum tarihinizde hata fark etmeniz durumunda çağrı merkezimizden yardım alabilirsiniz.

Bazı ülkelerde, (Amerika, İngiltere, Kanada vs.) vizenizin olması durumunda yapılan aktarmalarda transit vizeye ihtiyaç duyulmamaktadır. Bazen bu vizeleriniz olsa bile, transit geçiş yapamayabilirsiniz. Bununla ilgili ülkelerin transit vize hakkındaki şartları okumanız ya da ilgili konsolosluğa başvurmanız gerekmektedir.

Millerinizi sadece ilgili havayolu şirketinde kullanabilirsiniz. Biletsepeti.com’dan havayolları milleri ile bilet satın alınamaz.

Havayollarından kazanılan puanlarınız, bilet sepeti puanlarına dönüştürülemez.

Havacılık kuralı gereği satın alınan veya ön rezervasyon yapılan biletler devir edilemez ve isim değişikliği yapılamaz.

Genellikle az sayıda kalan koltuklarda yaşanan problem olduğundan, biletinizi satın alırken hızlı davranmanız faydalı olacaktır. Fiyat yükselmesi durumunda da tekrar arama yapabilir ya da bizimle irtibata geçebilirsiniz.

İptal, iade işlemlerinde servis bedeli iade edilemez .

Türkiye içinde uçakla yapılan seyahatlerde: TC Kimlik Kartı, Evlilik Cüzdanı, Ehliyet, Pasaportu gereklidir. Bebekler için de; Doğum Belgesi ile uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Sadece pasaport ile uçuş yapabilirsiniz. Aynı zamanda ilgili ülkenin vizesi gerekebilir. Yurtdışı çıkış harcı pulunu da almayı unutmayın.

Evcil hayvan taşıma kuralları, havayolu şirketlerine göre değişkenlik gösterdiğinden ilgili Havayolu şirketinden ya da Bilet Sepeti Çağrı Merkezini arayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Promosyon biletlerde cezalı olarak yapılabilir. Genelde İptal, iade ve tarih değişikliği yapılamaz. İlgili havayolu kuralları geçerli olacaktır.

Havayollarının uçak kapasitesinden fazla bilet satmasına overbook denir. Fazla satılan biletler, bir sonraki uçağa aktarılır ya da tarafınıza para iadesi yapılır. Bu durumla karşılaşmak istemezseniz havaalanına erken gitmenizi tavsiye ederiz.

Seyahatinizin iyi geçmesi için kendinizi rahat hissetmeli, hiçbir eksiğinizin olmadığını bilmelisiniz. Aşağıdaki hazırlıkları tamamlayınız.

•          Uçuşunuzu kaçırmak istemiyorsanız, havalimanına gidişinizi iyi planlayın. Uçuştan en az 3 saat önce havalimanında olmaya dikkat edin. Kalabalık bölgelerde ve yoğun dönemlerde en az 3 saat önce havalimanına varmanız uçuşu kaçırma riskinizi en aza indirir.

•          Uçuş için gerekli olan belgelerin yanınızda olup olmadığını kontrol edin. Uçak bileti, nüfus cüzdanı ve pasaport gibi önemli belgeleri her an kolayca ulaşabileceğiniz bir çantada bulundurun.

•          Güvenlik kontrolü sırasında X-ray cihazından geçme işleminizi kolaylaştırın. Kemer, anahtarlık, para, takı ve saat gibi metal eşyaları üzerinizde bulundurmamaya özen gösterin.

•          Seyahatinizden önce bagaj kurallarını öğrenin.

•          Seyahat günü ne giyeceğinizi önceden planlayın. İhtiyacınız olan her şeyin bagajınızda olduğundan emin olun.

•          Uçuşunuz için rahat ve terletmeyen, pamuklu giysiler tercih edin.

•          Ayağınızı sıkan çoraplar ve rahatsız ayakkabılar giymekten kaçının.

•          Uçuş sırasında tablet, e-kitap okuyucu ve dizüstü bilgisayar aracılığıyla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Uçuşunuzdan önce bu cihazları kitap, film, oyun ve müzikle doldurun. Ayrıca uçak içi eğlence sistemimizdeki film, dizi, müzik ve oyunlar eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

•          Gözlerinizi uçuş sırasında korumanız gerekir. Gündüz uçuşlarında güneş gözlüğü takarak güneşin zararlı ışınlarına karşı gözlerinizi koruyun. UV ışınlarına karşı korumalı bir kremle gözlerinizi nemlendirebilirsiniz. Ayrıca penceredeki güneşliği çekerek güneş ışığından kaçınabilirsiniz.

•          Uyumayı planladığınız uzun süreli uçuşlarda yastık ya da şişirilebilir boyun yastığı faydalı olur. Ayrıca uçuşlarımızda isterseniz yastık alabilirsiniz. Işıktan etkilenmemek için maske kullanabilirsiniz.

•          Uçuşta kabin atmosferi oldukça kurudur. Cildiniz ve gözleriniz uçuş sırasında çok hassaslaşır. Deniz seviyesindeki %60-70 oranındaki nem uçak içinde %20’ye kadar düşer. Uçuşta cildinizin stresini azaltmak için nemlendirici kullanın.

•          Uçuşlarda uzun süre oturmak ayakların şişmesine neden olur. Kan dolaşımına yardımcı olan özel çoraplar giymek şişmeyi ve damarlarda pıhtı oluşmasını önler. Bunun dışında en az 3 saatte bir yerinizden kalkıp uçak içinde dolaşmak kan dolaşımınız açısından faydalıdır. Ayrıca kabin içi egzersizlerini uygulayın.

•          Uçağın kalkışı ve inişi sırasında dış basınç hızla değiştiğinden, orta kulak basıncının dengelenmesi için bir şeyler yiyin ya da sakız çiğneyin.

•          Uçuştan önce ve uçuş sırasında alkol almamaya dikkat edin.

Seyahatinizden önce Varış ve Kalkış havaalanı şehirlerini öğreniniz. 

Bazı şehirlerde birden fazla havaalanı bulunmaktadır ve bu nedenle doğur yerde olduğunuzdan emin olunuz.

Çoğu havaalanlarının – ulaşım bağlantılarını içeren, taksi, otopark, ulaşım için gerekli zaman vs. gibi bilgilerin içerdiği internet sayfaları vardır. İlgili sayfalardan detaylı inceleyebilirsiniz.

Önemli: Ulaşım ve havalimanında oluşabilecek aksaklıkları da düşünerek havalimanında erken olmanız size zaman kazandıracaktır.

Yurtdışı çıkış harcı nedir ve ne işe yarar?

Yurt dışı çıkış harcı; Türk pasaportuyla yurt dışına çıkacak olanların ödemekle yükümlü olduğu bir vergi türüdür.

Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurtdışına çıkış yapan yolculardan çıkış başına 150 TL harç bedeli alınmaktadır. Bu ücret değişkenlik gösterebilir. Bu ücret her yurt dışı çıkışı için ayrı ayrı ödenir.

Yurt dışı çıkış harcını havalimanında bulunan noktalardan, bankalardan ve online olarak ödeyebilirsiniz.

Havalimanında Yurt Dışı Çıkış Harcı Pulu Nereden Alınır?

Yurt dışına çıkacak yolcular, çıkış harç pullarını havalimanında bulunan noktalardan hem nakit hem de kredi kartıyla temin edebilirler. Havalimanlarında 7/24 harç ödeme noktası bulunur.

Yurt dışı çıkış harcını Bankaya nasıl ödeyebilirim?

Yurt dışı çıkış harçları havalimanında ödenebileceği gibi çıkış yapmadan önce yani bir kaç gün önce de banka şubelerinden ödenebilir. Bankaya ödeme yapmaya gittiğinizde pasaportunuzun mutlaka yanınızda olması gerekir. Çıkış harcınızı bankaya ödeme yaptıysanız pulu ve dekontu mutlaka yanınıza alınız.

Yurt dışı çıkış harcını online ödeyebilir miyim?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yurt dışı çıkış harcı için web sitesi ve mobil uygulama yoluyla ödeme yapabilme imkânı sunuyor.

Yurt dışı çıkış harcı ödeme işlemlerinizi dijital ortamda kolayca yapabilir, pasaportunuza yüklenen ödeme bilgisi ile havalimanında pasaport kontrol işlemlerinizi hızlıca tamamlayabilirsiniz. Gib web üzerinden satın alınabilir

Check-in işlemleri sonrasında elinizde hangi kapıdan uçağa bineceğinizi, uçakta hangi numaralı koltukta oturduğunuzu belirten biletiniz ve bagaj fişiniz olacak. Siz nüfus cüzdanınızı, ehliyetinizi ya da pasaportunuzu da hazır bulundurmaya devam edin. Kapı numarasına dikkat ederek ilgili kapıya giden güvenlik kontrolü noktasına doğru ilerleyin. Burada yeniden elinizdeki çantanız ve varsa kabin bagajınızı

x-ray cihazından geçirmeniz ve uçuş kartınızı yetkiliye göstermeniz gerekecek. Olabilecek sorunlara veya gecikmeleri yaşamamak için uçuş kalkış saatinden en az 1 saat önce güvenlik kontrolünden geçiniz ve kontrol noktası geçişlerindeki kurallara dikkat ediniz.

Aktarma uçuşuşunda rötar olursa ne yapmam gerekiyor?

 Aktarma uçuşlarında yaşanabilen ve transit uçuş alan yolcuları korkutan konulardan biri ise ilk uçağın rötar yapması durumunda sonraki aktarma uçuşlarının kaçırılması durumudur. Böyle bir olayla karşılaşılması durumunda biletinizi aldığınız havayolu firmasının kontuarına gidip mağduriyetinize çözüm sunulmasını talep edebilirsiniz.

Direk ya da aktarmalı uçuşlarda bagaj nasıl alınır?

Direk uçuşlarda: Valiz kalkış noktasında verilip varış noktasında alınır.

Tek aktarmalı uçuşlarda: (örn: İstanbul Frankfurt New York) Valiz; kalkış noktasında verilir varış noktasında alınır. Aktarma yerinde valiz; havayolu tarafından transfer edileceğinden siz sadece uçak değiştireceksiniz.

İki ya da daha fazla uçuşlarda: (örn: İstanbul - Paris -  New York - Norfolk) Valiz; kalkış noktasında verilir 1. Aktarmada valiz alınmaz, Amerika'ya ilk giriş noktasında gümrük ve pasaport işlemleri için valiz alınır. Gümrük işlemleri bittikten sonra valizlerinizle beraber iç hatlara geçiş yapılarak sonraki uçağa check-in yapılır ve valiz tekrar verilip son varış noktasında alınır.

Aktarma yerinde havalimanında çıkabilir miyim?

Aktarma yaptığınız ülke için geçerli vizeniz ve ya yeşil pasaportunuz varsa ve aktarmada duraklamanız fazla ise havalimanından çıkabilirsiniz. Bunların dışında çıkmanız mümkün olmayacaktır.

Kalkışlar varışlar hangi saate göre hesaplanır?

Aktarmalı uçuşlardaki önemli nokta ise aktarma yapılacak havayolu firmaları farklı ise saat farklarından dolayı problem yaşamamak adına yerel saatlerin göz önünde bulundurulmasıdır. Tüm uçuşlarda kalkışlar varışlar ülkelerin yerel saatlerine göre hesaplanır ve bilet üzerinde yazlı olur.

1. Pasaport sırasına girilir. Birçok ülkede kendi vatandaşları için ayrı bölümler vardır, o bölüme değil “All Passports” ya da “Other Citizens” yazan bölümde sıraya girilmesi gerekir. Bu arada da yerlerde bulunan çizgilere dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu çizgiler durmanız gereken yerleri belirtir.

2. Sıra gelindiğinde sadece pasaportu pasaport memuruna uzatmanız gerekmektedir. Yerde bulunan ayak şeklindeki çıkartmanın üstünde dik bir şekilde durulması gerekmektedir. Bu durum kameranın tanıması içindir.

3. Pasaport memuru, sorular sorabilmektedir. Bu sorulara kısa ve net cevapların verilmesi gerekmektedir.

4.  Pasaport memuru, pasaporta damga basıp geri vermektedir.

Pasaport kontrolleri sırasında, belgelerin gerçeklik durumuna, pasaport sahibinin o kişi olup olmadığına, gerginliğe, ziyaret amaçlı mı yoksa yerleşme amaçlı mı gelindiğine, ülkede kalınacak süre boyunca yetecek nakit paranın olup olmadığına dikkat edilir.

Pasaport kontrolü esnasında güneş gözlüğü ve şapka takmamaya özen gösterin.

Pasaport kontrolleri sırasında, pasaport memurları genellikle gidilen ülkeden ayrılıp ayrılamayacağını anlayabilmek amacıyla bazı sorular sorarlar.

 Genelde sorulan sorular şunlardır:

•          Ziyaret amacı,

•          Kaç gün kalınacağı,

•          Hangi şehirde kalınacağı,

•          Bu ülkeden sonra başka bir ülkeye seyahat amaçlı gidilip gidilmeyeceği,

•          Dönüşün ne zaman olacağı,

•          Gelen kişinin yanındaki nakit para durumunu,

•          Nerede konaklama yapılacağı.

Önemli: DS2019, Sevis Belgesi ve Sponsor evraklarınızı hazır bulundurunuz!

Bagajımı nasıl teslim alırım?

Uçaktan indikten sonra, yolcular kimlik belgelerinin kontrol edilmesi için gümrük (sınır)  bölgesine alınır. Bu işlemden sonra, yolcular valizlerini almak için bagajların bulunduğu salona gidilerek en son bindiğiniz uçağın uçuş kodu ile bagajınız nerden geldiğini ve hangi bantta olduğunu gösteren ekranı takip edip bagajınıza ulaşabilir ve Bagajın gelmesini bekleyebilirsiniz. Genellikle bagajın gelmesi en fazla 45 dakikadır.

Önemli: Eğer bir başkasının bagajını almışsanız, onun uygun korunması sizin sorumluluğunuzdadır. Bu gibi durumlarda bagajın gerçek sahibine ulaştırma ve buna bağılı olarak tüm nakliye maliyetlerini karşılamanız gerekebilir. Bu nedenle kendi bagajınızı banttan aldığınızdan emin olunuz.

Amerika’da şehir içi veya şehirlerarası toplu taşıma hakkında bilet alma gibi detaylı bilgilendirmeyi sıkça sorulan sorular bölümünde bulabilirsiniz.

Bagaj; uçağın kargo bölümüne verilen, el bagajı ise uçak içerisinde baş üstü dolaplarına konulan eşyalardır. Bagaj limitleri havayollarına göre değişkenlik göstermektedir. Bilet alımınızı gerçekleştirmeden ilgili havayollarından bagaj limitlerini görebilirsiniz. Bilet satın aldıktan sonra ise, bagaj limitini aşmanız durumunda havayolu şirketinin kg fiyatları uygulanmaktadır. Hemen havalimanında ilgili havayolu şirketi web sitesine girerek satın alabilir ya da havayolu şirketi çağrı merkezinden yardım alabilirsiniz.

Havalimanına gitmeden önce yanınızda hazır bulunması gereken belgeler aşağıdaki gibidir. 

Tüm belgelerin hazır olduğundan emin olunuz.

Uçak Bileti, vize basılı olan pasaport, Yurt dışı çıkış harç pulu, DS2019 çalışma belgesi, SEVIS Belgesi, Sponsor Evrakları, kalacağınız yerin adres ve iletişim bilgileri, Dijital aşı kartı (Health Pas ), not defteri ve kalemdir.

Pasaport ve kredi kartlarınıza kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir seyahat cüzdanı, seyahatinizde işinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır. Seyahat cüzdanı seçimi yaparken eşyalarınızı pratik bir şekilde organize edebileceğiniz ve sizi rahatsız etmeyecek bir model seçmeye dikkat ediniz.

Sağlık

1. Diş fırçası, diş macunu ve gargara

2. Losyon

3. Dudak nemlendiricisi

4. Burun spreyi

5. Göz damlası

6. El temizleyicisi

7. Reçetesiz satılan ilaçlar

8. Su şişesi

9. Sakız ya da şekerleme

10. Proteinli atıştırmalık

Konfor

1. Seyahat yastığı

2. Battaniye

3. Uyku maskesi

4. Kulak tıkaçları

5. Gürültü önleyici kulaklıklar

Eğlence

1. Müzik çalar

2. Kitap ya da e-okuyucu

3. Dergi

4. Bulmaca

5. Dizüstü bilgisayar ya da tablet

6. Taşınabilir şarj aleti

7. Priz Çevirici

Önemli: bunları hazırlarken el bagajı kurallarını mutlaka kontrol ediniz.

1.         Check-in yaptıktan sonra yurtdışı çıkış kapısına giderek pasaport kontrol sırasına giriniz.

2.         Sıra gelindiğinde sadece pasaportu pasaport memuruna uzatmanız gerekmektedir. Yerde bulunan ayak şeklindeki çıkartmanın üstünde dik bir şekilde durulması gerekmektedir. Bu durum kameranın tanıması içindir.

3.         Pasaport memuru, sorular sorabilmektedir. Bu sorulara kısa ve net cevapların verilmesi gerekmektedir.

4.         Pasaport memuru, pasaporta damga basıp geri vermektedir.

Pasaport kontrolleri sırasında, belgelerin gerçeklik durumuna, pasaport sahibinin o kişi olup olmadığına, Yurtdışı çıkış harç puluna bakılmaktadır.

Pasaport kontrolü esnasında güneş gözlüğü ve şapka takmamaya özen gösterin.

Gate/Kapı Numarası Nedir?

Gate/Kapı numarası, boarding pass (uçağa biniş kartı) üzerinde yazan koda denir. Bu kod üzerinden ilgili alana doğru hareket ederek uçağa biniş için gerekli son işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

Gate/Kapı Numarası Nerede Yazar?

Uçağınıza hangi gate/kapıdan bineceğiniz, , boarding pass (uçağa biniş kartı) üzerinde yazmaktadır. Biletin üzerindeki gate/kapı kutucuğuna bakarsanız harf ve rakamlardan oluşan bir kod görürsünüz. Bu kod, sizin gate/kapı numaranızdır. Bu numarayı bulmak için terminal içerisinde bulunan ve üzerinde uçuş bilgilerinin olduğu ekranlara da bakabilirsiniz. Ekran üzerinde uçaklara ulaşmak için hangi kapılara gidilmesi gerektiği belirtilir. Uçuş saati yaklaştıkça gate/kapı numaraları ile ilgili anonslar da yapılır. Uçuşunuzdan önce check-in işlemlerinizi tamamladıktan sonra ilgili gate/kapıya giderek uçuş saatinizi beklemeye başlayabilirsiniz.

Gate/Kapı Ne İşe Yarar?

Havalimanlarında gate/kapı, uçuşu olan yolcuların diğer yolculardan ayrılmasını sağlar ve aynı zamanda uçuş saatinin beklendiği yerlerdir. İç hatlarda gate/kapı kuralları ve yapısı daha rahat, dış hatlarda ise gate kuralları daha katı olur. İç hat ya da dış hat uçuşlarında havalimanı belirli sebeplerden ötürü gate/kapı açılışına izin vermeyebilir. Bu tür durumlarda yolcuların talimatları izlemesi gerekir.