Bursa Flight Ticket

Bursa

Bursa

Türkiye

 

Bursa Türkiye’nin en kalabalık dördüncü şehri. Osmanlı Devleti’nin İstanbul’dan önceki başkenti olan Bursa, birçok farklı medeniyete ev sahibi yapmıştır. Mimarisi ve tarihi kadar doğal güzellikleriyle de dikkat çeker. Sanayi ve alışveriş için önemli bir merkezdir. Bursa’nın bir köşesinde tarihi zenginlikler keşfederken diğer köşesinde mükemmel doğasını izleyebilirsiniz. Bilet Sepeti olarak sizler için özenle bir Bursa Rehberi hazırladık. Sonrasında da, kesinlikle bakmadan geçmemeniz gereken tiyolarımız var. Uçak biletinizi veya otobüs biletinizi aldıysanız gelin bu güzel şehri beraber keşfedelim. Bilet Sepeti olarak iyi gezmeler dileriz.
 

 

Bursa'da Gezilecek Yerler

 

Ulu Cami: 1396-1400 yılları arasında I. Beyazit tarafından yaptırılmış. Bursa’nın en önemli tarihi sembollerinden biri. Kent merkezinde bulunan Ulu Camii’ye ulaşım kolay, giriş ücretsiz. Camii’de Yirmi Kubbe bulunmakta ve Türkiye’nin iç cemaat yeri en geniş camii özelliği bulunmakta. Görkemli Ulu Camii’ye giriş ücretsiz.

Bursa Hanlar Bölgesi: Eskiden ticaret yapanlar bu hanlarda dinlenirmiş. Bursa bir ticari merkez olduğu için çok sayıda han var. Şimdilerde ise buralar hem tarihi keşfetmek hem de keyif yapıp dinlenmek için çok güzel yerler.

Koza Hanı: Bursa Şehir Merkezinde, Ulu Camii yakınlarında bulunan Koza Hanı iki katlı mimari bir bina. Alt katında 45, üst katında 50 oda bulunur. Bu güzel, tarih kokan atmosferin içinde, çay kahve molası vermeniz veya meşhur Bursa İskender’i de dahil, yemek çeşitleri bulmanız mümkün.

İpek Hanı: Bursa’nın en büyük hanı. İlk zamanlarında ipek ticareti yapanlar burada toplanırmış. Günümüzde içeride giysi dükkanları, terziler atölyeleri ve benzeri yerler var. Koza Hanı’yla arası 1km’den az, yürüyerek geçebilirsiniz.

Uludağ: Türkiye’nin en ünlü ve en güzel kayak merkezlerinden biridir. Bursa’nın sembollerinden biri olan Uludağ, gidilmeye değer bir güzellik ve eğlence yeri. Özellikle kayak gibi sporlara ilgiliyseniz veya beyazı seviyorsanız, Bursa gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz. Oraya gidip kayak yapanları izlemek, soğuk ve tertemiz dağ havası almak bile çok güzel olacaktır. Sürekli, binlerce turiste ev sahipliği yapan Uludağ’da dört mevsim kar var. Çeşitli restoranlar, oteller ve kamp alanları da mevcut.
Ulaşım için: Bursa Teleferik’i veya Uludağ Minibüslerini kullanabilirsiniz.  

Bursa Teleferik: Uludağ Oteller bölgesine ulaşımı sağlamak amacıyla yapılan teleferik, 2014 yılında yenilendi. Ulaşımın dışında güzel bir görsel şelen ve tecrübe de sunan teleferik, Bursa’ya gitmek için uçak bileti veya otobüs bileti almanıza değer nitelikte. İmkanı olan seyahatçilere önerimiz: teleferikle Uludağ’a erken saatlerde geçilip oranın keyfinin çıkarılması ve mümkünse oteller bölgesinde bir gece kalınması yönünde. Teleferik biletinde öğrenci indirimi de var. Uyarı olarak söylemek isteriz ki, teleferik oldukça yüksekten gidiyor ve rüzgarla biraz sallanabiliyor; panik atak, yükseklik korkusu gibi sorunlarınız varsa dikkat ediniz.

Tophane: Tarihi semtlerden biri. Bursa manzarası izlemek için birebir. Tarihi Tophane Kulesi’ni de mutlaka ziyaret edin. Tophane Parkı’nın tadını çıkarın. Ayrıca Orhan Bey türbesi de burada bulunuyor.

Cumalıkızık: 1300’lü yıllarda kurulan şehrin tarihi dokusu özenle korunmuş, 2014’te Dünya Mirası olarak tescil edilmiş. Ünlü Cumalıkızık Evleri’nin yapımında ağaç, kerpiç ve moloz taş kullanılır. Köy, dizi ve film çekimleri için de sık sık tercih edilmiştir. Köy meydanında, eski eşyaların sergilendiği bir müze de mevcut.

Gölyazı: Nilüfer ilçesine bağlı, Uluabat gölü kıyısında yer alan, harika bir ambiansa ve doğaya sahip küçük bir balıkçı köyü. Hak ettiği üne tam olarak kavuşamadığı söylenen Gölyazı’nın varlığından bazı Bursa’lıların bile haberi yok. Köyün içinde doğal güzelliğinin tadına varmakla birlikte isterseniz Apollon Tapınağı’nı, Bizans Kilisesi Kalıntısı’nı ve köy civarındaki çeşitli başka yapıları da ziyaret edebilir, Ağlayan Çınar’a uğrayabilirsiniz.


Yeşil Türbe: 1421 yılında Yıldırım Bayezit’in oğlu Mehmet Çelebi tarafından yaptırılmış. Şehrin birçok yerinden görülebilecek konuma sahip olan yapı, Bursa’nın sembollerinden biri haline gelmiştir. Türbede Çelebi Sultan Mehmet ile oğulları Şehzade Mustafa, Mahmut ve Yusuf ile kızları Selçuk Hatun, Sitti Hatun, Ayşe Hatun ve dadısı Daya Hatuna ait olmak üzere toplam 8 sanduka bulunmaktadır.

Ulaşım

 

Şehir içi ulaşım genel olarak; halk otobüsleri, minibüs, dolmuş ve metroyla sağlanır. Akbil görevi göre Bukart’ı metro istasyon girişlerinden çıkarttırabilir ve yükleme yaparak kullanabilirsiniz.

Bursa otobüs güzargahları için: https://www.burulas.com.tr/otobus-hat-sorgulama.aspx?hatAdi=99999
Bursa Metro hattı: https://www.burulas.com.tr/hat-guzergahi.aspx
Bursa’da nereden nereye nasıl giderim: http://ulasim.burulas.com.tr/
 

Bursa Mutfağı

 

Özellikle kırmızı et sevenler cennete mi geldim diyebilirler. İskender, İnegöl Köfte ve Pideli Köfte, Bursa’nın en meşhur yemekleri ve bunları yerinde, Bursa’da yemek bir ayrıcalık. Cantık; Bursa dışında kolay kolay bulamayacağınız, fiyatı uygun, doyurucu ve lezzetli bir pide çeşidi. Bursa ayrıca kestane şekeriyle de ünlü.
 

Gece Hayatı

 

Bursa’da gece hayatı oldukça canlı. Fatih Sultan Mehmet bulvarı, gençlerin uğrak mekanı ve oldukça uzun bir barlar caddesi kıvamında. Görükle ise, Uludağ Üniversitesi’ne yakınlığının etkisiyle giderek artan bir rağbet görüyor. Rakı-balık sevenler için ise, Bursa’nın Mudanya ilçesi oldukça güzel bir yer. Deniz manzarasıyla keyfinize bakabilirsiniz.

Chayna, Suare, Q Plus, Arap Şükrü, Kat 3 ise; Bursa’da çok rağbet gören club ve barlardan.

Umarız sizin için özenle seçip derlediğimiz Bursa rehberini ve anlatımlarımızı beğenmişsinizdir. Olumlu veya olumsuz yorumlarınızı bekliyoruz. Rehberimizi beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın. Bilet Sepeti olarak keyifli gezmeler ve iyi tatiller dileriz.

Wed
6.97°
Thu
11.64°
Fri
9.67°
Bursa
23 Nov Sat, Cloudy
16.84°
Sun
1.43°
Mon
5.55°
Mobile Application
Google PlayApp StoreApp Gallery