Kütahya Flight Ticket

Kütahya

Flights Domestic Departing From Kutahya
Kütahya

Türkiye

Antik Çağlara uzanan görkemli tarihi mirası, eserleri, meşhur çinileri, termal turizmi ve kent ormanıyla ön plana çıkan bir şehir. Kütahya’da, İç Ege bölgesinde yaşamış eski medeniyetleri keşfedebilme ve tarihe yolculuk imkanınız fazlasıyla bulunuyor. Gelin bu tarihi, mimari ve doğal güzellikleri birlikte keşfedelim. Bilet Sepeti olarak Kütahya rehberini sizin için özenle hazırladık. Uçak biletiz veya otobüs biletinizi hazır edin yola çıkalım!
 

Kütahya'de Gezilecek Yerler

 

Aizanoi Antik Kenti: Çavdarhisar ilçesinde yer alır ve merkezden yaklaşık 60km uzaklıkta. Yaklaşık 2000 yıllık tarihi ile çok önemli bir alan. Antik kent, kültürel ve tarihi öneminden dolayı “İkinci Efes” olarak da gösterilir. Dünya’nın ilk borsasının burada olduğu tahmin ediliyor ve tapınağın altındaki ticaret borsası alanı, ticaret köprüsü ve her taraftaki çıkarılmış ve hala çıkarılan tarihi eserleriyle görülmeye değer

Kütahya Kalesi: 14. yüzyılda oraya nasıl yaptırıldığı hayret ettiren ve günümüze kadar ulaşmış çok güzel bir mimari ve harika bir tarihi eser. Kuleden şehri kuşbakışı izleme imkanınız da ayrı cezbedici. Kalenin alt kısmındaki çay bahçesinde, o ambiansın içinde çay ve kahve keyfi sizi bekliyor.

Frig Kalesi: Bölge M.Ö. 900’lere dayanıyor. Frigyalılar’dan kalma önemli bir yerleşim birimi olan Frig Vadisi, şehirdeki önemli tarihi lokasyonlardan biri ve gezip keşfetmeniz için sizleri bekliyor. Çeşitli anıtlar, peri bacaları, ören yerleri ve yer altı şehirleri, Frig Tanrısı Kybele adına yapılmış sunak, tapınak ve kaya mezarlar gidince görebileceğiniz yapılardan. Frigler’in eserleri Kütahya, Afyon ve Eskişehir topraklarında bulunuyor. Kütahya bölümü, şehir merkezinden 7-8km uzaklıkta.

Kütahya Ulu Camii: Ulu Camii ve civarı, Kütahya’da gezilmesi gereken yerlerden. Osmanlı’dan günümüze kalma mirası, Yıldırım Beyazıt yaptırmış ve hala Kütahya’nın en büyük camilerinden biri ve şehrin en geniş iç mekanına sahip camii. Camii’nin mimarisi oldukça sade ve güzel. Arkeoloji müzesi ve çini müzesi de oldukça yakında.

Arkeoloji Müzesi: Ulu Camii’nin yanında bulunuyor, Ulu Camii’den sonra gezmek için buraya geçilebilir. Çok büyük olmayan ama içindeki tarihi eserleriyle oldukça etkileyici bir arkeoloji müzesi. Tarih konusunda sizleri çok eski zamanlara götürecek. Özellikle tarih ve müze meraklıları mutlaka ziyaret etmeli. Uçak biletinizi veya otobüs biletinizi aldığınıza değecektir.
Giriş Bileti: 5TL

Kütahya Çini Müzesi: Çinileriyle meşhur Kütahya’da, çini üzerine açılmış ilk müze bulunuyor ve 1999’dan beri ziyarete açık. Müze’de 14. yüzyıldan beri yapılmış kitabe, tabak, vazo, pano ve ev gereçleri gibi çeşitli tarihi çini eserleri bulunuyor.
Açık olduğu saatler: 09:00 – 17:00
Giriş Bileti: 5TL

Kütahya Çinili Camii: Şehrin en önemli mimari yapılarından biri. Mimari ve estetik açıdan muazzam bir zenginliğe sahip camide, Orta Asya ve Selçuklu mimarisinden izler bulunuyor. Caminin dış yüzeyi seramik kaplı, iç bölümünde ise çini süslemeler kullanışmış. Cami, 1973 yılında Ressam Ahmet Yakupoğlu tarafından yaptırılmış.

Domaniç Ebe Çamlığı Kent Ormanı: 40’ın üstünde farklı bitki türü ile, gezilmesi gereken muhteşem bir doğa alanı. Dünya’da sadece bu ormanda bulunan bazı ağaç türleri mevcut. Huzurlu ve etkileyici atmosferi ve doğa ile bütünleşme imkanıyla Kütahya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Ayrıca piknik için de oldukça uygun. Orman çevresinde çeşitli otel imkanları da bulunuyor.

Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi:  Kurtuluş döneminden kalan silahları, kılıçlar ve savaş dönemine ait fotoğrafların sergilendiği müze, Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı özel bir statüde ve 387 adet eser sergilenmekte.
Giriş Bileti: 5TL

Dumlupınar Şehitliği: Dumlupınar’da bulunan şehitlik, muharebede hayatını kaybeden askerlerin hatırası için yaptırılmış çok önemli bir nokta. Muharebede hayatını kaybeden 500 asker ve 100 subayın mezar taşı yer almakta. Şehitlikte yer alan anıtlar; Atatürk Anıtı, İnönü Anıtı, Fevzi Çakmak Anıtı, Kurtuluş Savaşı(Milis) Anıtı, Mehmetçik Anıtı, Şehit Baba Oğul Anıtı.
 

Ulaşım

 

Kütahya’da ulaşım genel olarak halk otobüsleri ve dolmuşlarla sağlanıyor. 27 farklı otobüs hattı mevcut.

Kütahya Mutfağı

 

Cimcik, gözleme ve dolamber böreği gibi birçok yöresel lezzet bulunuyor.

Gece Hayatı

 

Şehirde gece hayatının gelişmiş ve canlı olduğu söylenemez. Fakat Kütahya Üniversite’nin açılmasıyla eskisine nazaran daha iyi durumda. Şehirde birkaç bar ve disko mevcut.
Kütahya rehberimizi umarız beğenmişsinizdir. Yorum ve eleştirileriniz bizim için çok önemli. Yazımızı beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın. Bilet Sepeti olarak iyi gezmeler dileriz.

Kutahya
27 Apr Sat, Cloudy
9.67°
Sun
13.97°
Mon
10.52°
Tue
13.26°
Wed
12.72°
Thu
15.85°
Mobile Application
Google PlayApp StoreApp Gallery