Fethiye Uçak Bileti

Fethiye

Fethiye

Türkiye

Fethiye, şirin koyları, doğası, tertemiz denizi ve tarihiyle bir harika! Ölüdeniz, Saklıkent gibi kendini ispatlamış markaları; Kabak Koyu, Kelebekler Vadisi gibi yükselen değerleri ve keşfe açık onlarca doğal ve tarihi alanıyla sizi bekliyor. Sizin için Fethiye’den özenle bir derleme yaptık, sonrasında da bakmadan geçmemeniz gereken tiyolar verdi. Uçak biletiniz veya otobüs biletiniz hazırsa mutlaka rehberimize göz atın. Bilet Sepeti iyi gezmeler ve iyi tatiller diler.
 

 

Fethiye'de Gezilecek Yerler

 

Ölüdeniz: Dağlarla denizin arasına yerleşmiş bu kasaba, “tanrıların dünyaya bağışladığı cennet” olarak anılırmış. Çarşaf gibi denizi, doğası, dağları, zengin etkinlik alternatifleri ile harika bir koy..  Fethiye Şehir Merkezi’nden toplu taşıma ile yaklaşık 30dk’da gidiliyor. Ayrıca günlük tekne turları da mevcut. Koyun içindeki işletmelerde fiyatların çok pahalı olduğunu da söyleyelim.
Giriş ücretleri: Tam 7, Öğrenci 3.5, Otomobil 25.

Ücretler hakkında detaylı bilgi: http://www.kucukpara.com/eglence/oludeniz-giris-ucreti-2016/

Saklıkent Kanyonu: Gidilip görülmesi gereken müthiş bir doğa harikası. Fethiye İlçe Merkezi’ne 50km uzaklıktaki kanyonun uzunluğu; 18km, yüksekliği; 200m. Akarsular binlerce yıldır dağlardan akarak ve kanyonu aşındırarak bu şeklini vermiş. Konyon oldukça uzun mesafeli, eğer sonuna kadar gitmeyi planlıyorsanız, yanınıza çok fazla eşya almayın çünkü ileride su seviyesi oldukça yüksek bir yerden geçmeniz gerekecek. Yürürken taşlık alana basacağınız ve akarsular sizi ıslatacağı için, şort ve deniz ayakkabısı giymek mantıklı olacaktır. Girişte 3TL’ye lastik ayakkabı kiralayabilirsiniz
Giriş Ücreti: 6TL Otopark Ücreti: 3TL

Çalış Plajı: 4km’lik plajıyla dikkat çeken Çalış Plajı, sabah saatlerindeki temiz deniziyle dikkat çekiyor.  Turistlerin vazgeçilmezlerinden. Saatler ilerleyince genellikle deniz, oldukça dalgalı bir hal alıyor. Etrafta kafeler, marketler, hediyelik eşya vb. yerler bulunuyor ve fiyatları fena değil. Deniz tabanında yer yer taşlar var, dikkat edin:)

Kelebekler Vadisi: 80’i aşkın kelebek türü barındırır. Fakat yazın kelebekler daha az görülebilir, hatta neredeyse görülemez oluyorlar, Mayıs ve Eylül ayları çok kelebek görmek isteyenler için ideal. Fakat sırf etkileyici manzarasını görmek ve korunmuş doğasını keşfetmek bile çok güzel bir deneyim. Vadinin sonuna kadar, yaklaşık 25dk yürüyüp şelaleyi görebilirsiniz. Bölgeye kara ulaşımı yok, Ölüdeniz’den ve çeşitli yerlerden tekne turlarıyla ulaşabilirsiniz. Bölgede kamp alanı da var fakat ücretli. Vadiye yat turlarıyla gidebilirsiniz, Kelebeklerin bulunduğu Vadi bölümüne giriş ücreti 6TL.

Kabak Koyu: Çam ağaçlarının arasında çeşitli ev ve kamp alanlarının yer aldığı koyun denizi tertemiz ve doğası harika. Kabak Koyu, son yıllarda, sakin ve huzurlu bir tatil arayanların yoğun ilgisini görüyor. Muhteşem doğası, berrak denizi, şelalesi ile muazzam bir ambians sizi bekliyor.  
Ölüdeniz’den kalkan minibüslerle Kabak Koyu’nun girişine ulaşabilirsiniz. Oradan koya ulaşımı ve dönüşü, 50TL fiyat alan minibüslerle sağlayabilirsiniz, minibüsler kaç kişi olduğuna bakmaksızın 50TL istiyor. Yani 10 kişiyseniz 5’er TL verip binebilirsiniz. Ayrıca yürümek de mümkün ve yaklaşık 40 dakika sürüyor ama yollar biraz riskli, özellikle zemin nemliyse çok dikkatli olun. Koyda kamp alanları da genellikle ücretli ve ateş yakmak tamamen yasak.


Kayaköy: M.Ö 3000’lere uzanan antik Rum köyü, fakat kalıntıları M.Ö. 4. yıla kadar ulaşıyor. Tarihe uzanan adeta bir zaman makinası. Yaklaşık 300 evden oluşan köyün evleri, birbirlerinin ışığını kesmeyecek şekilde yapılmış. Bu hayalet şehri gezerken, binlerce yıl önceki  yaşanmışlıkları hayal edin ve içinize bol bol tarih kokusu çekin.

Telmessos Antik Kenti: Fethiye’deki ilk yerleşim merkezidir. Özellikle arkeoloji ve tarih meraklıları için, tarih öncesi yaşama açılan harika bir kapı. Yaklaşık 3000 yıldır ayakta duran tarihi köy görülmeye değer. Antik Şehrin karşısında, oturup ambiansı izleyebileceğiniz bir kafe, zirvede de çok güzel bir manzara var. Aldığınız uçak biletine ve otobüs biletine değecektir.

Müze hakkında detaylı bilgi: http://fethiyemuzesi.gov.tr/telmessos.asp

Fethiye Market: Cıvıl cıvıl ve rengarenk alanda istediğiniz ve hatta istemediğiniz hemen hemen her şeyi bulabilirsiniz.

Fethiye gezilebilecek diğer yerlerden bazıları.:
Fethiye Merkez
On İki Adalar
Babadağ
Gemiler Adası
Fethiye Kral Mezarları
Dalyan İztuzu Plajı
Göcek
Küçük Samanlık Koyu
Büyük Samanlık Koyu
 

Ulaşım

 

http://www.mugla.bel.tr/hizmetler/otobus-sefer-saatleri/
 

Fethiye Mutfağı

 

Muğla’nın çok zengin bir mutfağı var. Genellikle zeytinyağlılardan oluşuyor. Detaylı bir Muğla yemek rehberi: http://www.bilgilersitesi.com/muglanin-en-guzel-yemekler-unlu-mugla-mutfagindan-meshur-yemek-tarifleri.html

Fethiye’ye özgü yöresel yemeklerden başlıcaları: ölemeç çorbası, ingil çorbası, arapaşı. Detaylı bilgi: http://www.cigdempension.com/yoresel.html
 

Gece Hayatı

 

Gece hayatı bir Bodrum kadar olmasa da, oldukça renklidir ve genellikle Ölüdeniz, Merkez ve Hisarönü civarında yoğunlaşır.
 

Fethiye Pratik Bilgiler

 

- Yapaç paraşütü oldukça yaygın ve çok güzel alanlar var.

- Çok fazla İngiliz var ve çoğu da yazlıkçı. Taşınıp, İngilizce pratik yapma imkanı da bulabilirsiniz.

- Muğla’da ilçeler arası mesafe haritada kısa görünüyor fakat maalesef alınması gereken mesafe genelde daha fazla. Eğer başka bir ilçeye veya merkeze geçmek isterseniz, göz önünde bulundurun.

Bilet Sepeti olarak, hazırladığımız Fethiye Rehberi’ni beğenmenizi umarız. Olumlu veya olumsuz yorumlarınızı bekliyoruz. Rehberimizi beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın. Bilet Sepeti olarak keyifli gezmeler dileriz.
 

Fethiye
12 Eyl Prş, Güneşli
21,99°
Cum
23,57°
Cmt
22,98°
Paz
23,34°
Pzt
21,54°
Sal
21,0°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery