Burdur Uçak Bileti

Burdur

Burdur

Türkiye

Burdur, yüzölçümü bakımından küçük fakat gezilecek yerleri bakımından bir hayli zengin bir şehir. Cilalı taş devrinden beri yerleşim olan Burdur, antik kentleriyle tüm dünyadan ziyaretçiler çekerken, doğa harikalarıyla da doğa severlerin ilgisini görür. Burdur rehberini sizin için özenle hazırladık. Otobüs biletiniz veya uçak biletiniz hazırsa gezmeye başlayabiliriz.
 

 

Burdur'da Gezilecek Yerler

 

İnsuyu Mağarası: Burdur – Antalya karayolunun 13. Kilometresinde, Mandıra Köyü yakınlarında yer alır. Türkiye’de turizme açılan ilk mağaralardan biri olan İnsuyu, 597 metre uzunluğunda. Binlerce yıllık olduğu tahmin edilen mağara hem bir tarih hazinesi hem de doğa harikası. 1976 yılında Birince Derece Doğal Sit Alanı ilan edilmiştir.

Salda Gölü: Kampçıların ve bisikletçilerin uğrak mekanlarından olan 47kmlik Salda gölü de, Türkiye’nin en derin göllerinden biridir. Göl çevresindeki doğal kumsal ve ormanlar, gezmek veya kamp yapmak için harika noktalar. Göl ve gölün çevresi, 2. Derece Doğal Sit Alanı olarak kabul ediliyor.

Sagalassos Antik Kenti: Burdur şehir merkezinden 33km, Ağlasun ilçesinden 7km uzaklıkta bulunuyor. Antik Yunan’da Pisidya’ya başkentlik yapmış antik şehir tam anlamıyla bir tarihi müze. Günümüzde şehrin birçok yapısı kısmen ayakta. Bölge; 9bin kişilik dünyanın en yüksek rakımlı tiyatrosu, özgün kaya mezarları ve Roma hamamı ile ünlü.
Müze Bileti: 10TL
Müzekart ile ücretsiz

Kibyra Antik Kenti: Burdur il merkezinden 100km uzaktaki Gölhisar ilçesinde konumlanıyor. Bu antik Likya kenti, deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte. Stadyum, meclis salonu, tiyatro, agora ve su yolu günümüzde ziyarete açık. Özellikle tarih sevenler buraya bayılacak, uçak bileti veya otobüs bileti aldığınıza değecektir.

Burdur Arkeoloji Müzesi: 1969’da açılan müze, 50.000’den fazla eser barındırır ve Türkiye’nin önemli müzelerinden biridir. Müze içindeki eserlerin tarihi 9bin yıl eskilere kadar gider. Bu dev arkeoloji müzesi, bir tarih ve arkeoloji cenneti. Müze ve tarih severler Burdur’a gittiğinde mutlaka uğramalı.
Müze Bileti: 5TL
Müzekart ile ücretsiz.

İncirhan: Bucak ilçesinin 15km batısındaki İncirdere Köyü’nde bulunur. Anadolu Selçuklu zamanında sultan Gıyasettin Keyhüsrev Bin Keykubat tarafından 1238’de yaptırıldı. Han baya tahrip edilmesine rağmen hala ayakta. Tarihi İncirhan: kitabeli taç yapısı, sütunları, üzerindeki desenleri ve kemerli girişi ile özellikle tarih ve mimari meraklıları için muazzam bir keşif noktası.

Susuz Kervansarayı: Susuz köyünde yer alan kervansaray, 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu zamanında yapılıp günümüze gelmiştir. Giriş kapısındaki özgün mimarisi ve büyüklüğüyle dikkat çeken kervansaray, Burdur gezilecek yerler listesinde önemli bir nokta.

Taş Oda: Merkez ilçesinin Pazar Mahallesi’nde bulunan Taş Oda, 17. yüzyılda yapılmış ve zamanın Osmanlı sivil mimarisinin ilgi çekici örneklerinden biri. Bina 1988’de restore edilmiş. İki katlı yapının birinci katı taştan, ikinci katı kerpiçten yapılmış.

Bakibey Konağı: Merkez ilçesinin Değirmenler Mahallesinde konumlanıyor. 17. yüzyıl sivil mimarisinin bir başka örneğidir. Kültür Bakanlığınca kamulaştırılıp turizme açılmıştır. İki katlı ve temeli taş olan yapının üzerine ahşap ve kerpiç duvarlar örülerek inşa edilmiş.

Burdur Gölü: Tektonik bir çöküntünün dolmasıyla oluşan Burdur Gölü, ortalama bir deniz suyundan iki kat daha tuzludur ve Türkiye’nin en derin göllerindendir. 300 bine yakın su kuşuna ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan “dikkuyruk ördekleri”ne ev sahipliği yapar. Güzel ve sakin ambiyansı ile ziyaretçilerin huzur bulabileceği bir yer.

Ulaşım

 

Halk otobüsleri ve taksilerle sağlanan ulaşım oldukça rahat ve sıkıntısız diyebiliriz. Halk otobüsleri, şehrin hemen her yerine seferler düzenliyor. 6TL’ye kentkart alarak otobüslerle daha ucuza seyahat edebilirsiniz. Otogar ve hava alanından da şehir merkezine ulaşım imkanları mevcut.
 

Burdur Mutfağı

 

Akdeniz, İç Anadolu ve Ege kesişim bölgesinde olduğundan oldukça çeşitli bir mutfağı var. En önemli ve ünlü lezzetleri: testi kebabı, kabak helvası, burdur şişi, ceviz helvası, burdur muhallebisi, ceviz ezmesi, Burdur pidesi, kömbe, çekme, gazel böreği, patlıcan reçeli, guymak…

Gece Hayatı

 

Pek canlı olmayan gece hayatı için, birkaç bar ve çeşitli restoran ve otel seçenekleri var. Ayrıca Antalya’ya yakın olması, hareketli bir gece hayatı arayanlar için güzel bir imkan.

Burdur rehberimizi umarız beğenmişsinizdir. Yorum ve eleştirilerinizi bekliyoruz. Yazımızı beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın. Bilet Sepeti olarak iyi gezmeler dileriz.

Cmt
17,49°
Paz
22,85°
Pzt
20,55°
Sal
13,69°
Çrş
14,72°
Burdur
03 Eki Prş, Güneşli
17,61°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery