Tekirdağ Uçak Bileti

Tekirdağ

Tekirdağ

Türkiye

Trakya bölgesinin Edirne’den sonraki en büyük şehri Tekirdağ, her şeyiyle gidilmeye ve keşfetmeye değer bir şehir. Özellikle yaz aylarında bölgedeki en canlı tatil yerlerinden biri. Şehrin harika doğası yanında tarihi yapıları ve kültür çeşitliliği de oldukça ilgi çekici. Bilet Sepeti olarak özenle hazırladığımız rehberimizin geziniz veya tatilinizde faydalı olacağını umarız. Uçak biletinizi veya otobüs biletinizi aldıysanız, gezmeye başlayalım!
 

 

Tekirdağ'da Gezilecek Yerler

 

Tekirdağ Şehitler Abidesi: Tekirdağ’ın fethi sırasında şehit düşmüş askerlerimiz anısına 1949’da yapılmıştır. Muratlı Caddesi’nde bulunur. Yoğun maneviyat içeren alanın tepesine, uzun bir merdivenle çıkılıyor.

Tekirdağ Müzesi: Oldukça köklü bir tarihi yolculuğa çıkacağınız müzedeki eserlerin tarihçesi M.Ö 4500’lere kadar dayanıyor. Müze içinde taş eserler salonu, küçük arkeolojik eserler salonu, etnografik salon ve açık teşhir salonu bulunur. Helenistik Dönem, Roma ve Bizans dönemlerine ait mimari parçalar, heykeller, mezar stelleri, sunak taşları, lahitler ve Osmanlı döneminden kitabeler, mezar taşları, çeşmeler sergileniyor.
Giriş Ücretsiz.

Namık Kemal’in Evi: “Vatan Şairi” olarak bilinen Namık Kemal’in 1980’de dünyaya geldiği bölgede, adına yapılmış bir evdir. Evde şairin kullandığı eşyalar, bazı eserleri ve onun adına yazılmış eserler sergileniyor. Ahşap yapılı ev, 19. yüzyıl sivil Osmanlı mimarisini yansıtıyor.

Rakoczi Müzesi: 1676 – 1735 yıllarında yaşamış ve son yıllarını Tekirdağ’da geçirmiş Macar Prensi II. Frenc Rakoczi’nin yaşadığı evdir. 1932 yılında Macaristan hükümeti evi müzeye çevirmiş. Avusturya’ya karşı yapılan Macar ayaklanmasının başındaki prens, ayaklanma başarısız olunca Osmanlı’ya sığınmış. Müzede prensin özel eşyaları, yaşamıyla ilgili tarihi belgeler ve Türk – Macar ilişkileriyle ilgili eserler sergilenir. Yapı, Ertuğrul Mahallesi, Rakoczi Caddesi’nde bulunuyor.

Şarköy: Tekirdağ’ın bir ilçesi olan Şarköy, Marmara Denizi kıyısında şirin bir bölge. 60km’lik devasa kumsalı ve 2006’da aldığı Mavi Bayrak’la bölgede yaz aylarında gidilebilecek en cazip yerlerden. Ayrıca, rüzgar sörfçülerinin de uğrak noktalarından.

Uçmakdere: Doğal güzellikleri, koyu ve temiz havasıyla turist ve gezginlerin çok sevdiği alanlardan biri olan bu harika bölge, Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere Köyü’nde bulunur. Son yıllarda yamaç paraşütü konusunda popülerleşmiş ve daha fazla insan çekmeye başlamıştır.

Çamlıköy Kastro Plajı: Tekirdağ’ın doğal güzelliklerinden bir diğeri. Bu doğanın korunmuş ve korunuyor olması da çok sevindirici. 2,5 kmlik doğal plaj, bölgedeki önemli bir turistik alan. 1988’de sit alanı ilan edilen plajın çevresinde konaklama yeri bulunmuyor.  Kamp yapmak için de ideal bir nokta.

Mirliva Hüseyin Paşa Cami: 1498 yılında yapılmış tarihi cami, ters T planı ile dikkat çeker ve bölgedeki en eski camilerden biridir. Cami, eskiden kervan yollarında bulunan İnecik Köyü’nde bulunuyor.
 

Ulaşım

 

Genel olarak özel halk otobüsleri ve taksilerle sağlanıyor. Otobüs hatları için: http://www.te-tas.com.tr/guzergahlarimiz.aspx
 

Tekirdağ Mutfağı

 

Farklı kültürlerin birleşmesiyle oluşmuş oldukça zengin bir mutfağa sahip. Önemli yöresel yemeklerden bazıları: Tekirdağ köftesi, gülbarak böreği, bulgulu börek, elbasan tava, çeneçarpan çorbası, papaz mancası, şaşura, mangır.
Özellikle gitmişken Tekirdağ köftesi yemeden dönmek olmaz.
 

Gece Hayatı

 

Tekirdağ, Türkiye’nin en fazla alkol tüketilen şehirlerinden. Fakat çok canlı bir gece hayatı olduğunu söyleyemeyiz. Tekirdağ merkezde ve Kumbağ ilçesinde, genellikle yaz aylarında daha çok hareketlerden birkaç bar ve gece kulübü bulunur. Ayrıca şehirde birçok içkili restorant mevcut ve Tekirdağ rakısı buraların vazgeçilmezlerinden.

Tekirdağ rehberimizi umarız beğenmişsinizdir. Yorum ve eleştirilerinizi bekliyoruz. Yazımızı beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın. Bilet Sepeti olarak iyi gezmeler dileriz.
 

Tekirdağ
12 Eyl Prş, Güneşli
20,8°
Cum
23,37°
Cmt
23,74°
Paz
23,81°
Pzt
16,59°
Sal
17,74°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery