Adana
Türkiye
Adana Türkiye’nin en kalabalık 6. şehri. Fakat haberleri düzenli takip edenler, haberlerde zirveye oynadığını bilir. Sıcakkanlılığıyla bilinen Adana insanı bir o kadar da özgün. Gelin bu şehri beraber inceleyelim. Uçak biletiniz veya otobüs biletinizi hazır tutun! :)
Adana'da Gezilecek Yerler
Adana(Sabancı) Merkez Camii: Ortadoğu ve Balkanların en büyük camii kabul ediliyor. Bu camii’de 28,500 kişi aynı anda ibadet edebilir. Herhalde bu iki bilgi, camii’nin görülmeye değer bir eser olduğuna ikna etmiştir sizi. Müthiş mimarisini de gidip orada keşfedin deriz. Camii Seyhan Baraj Gölü’ne ve Merkez Park’a komşu. Çok güzel ve huzurlu bir çevresi var. Fakat bazen çevrede bulunan kalabalıktan ve insanlardan şikayetçi olunabiliyor.
Adana Merkez Parkı: Merkez Camii’nin yanındaki parkımız, Adana merkezde bir oksijen deposu. Gidin ve bu güzel parkta çayınızı için, dinlenin.
Taş Köprü: Seyhan Nehri üzerindeki köprü Roma döneminden kalma ve 310 metre uzunluğunda. Adana’ya gidip de bu köprüden yürümemek olmaz. Zaten köprü çok merkezi ve ulaşımı kolay. Gidin ve güzel manzaranın tadını çıkarın. Fotoğraf meraklıları burayı ayrı sevecektir, çok güzel kareler yakalayabilirsiniz.
Seyhan Barajı: Adana’nın kuzeyinde mükemmel mavilik. Adana Akdeniz kıyısı olmakla birlikte, şehir merkezi denize uzak. Ama deniz havasını seven biriyseniz üzülmeyin, Seyhan Barajı merkezde ufak bir deniz gibi. Doğa harikası bu barajın etrafında takılmak çok hoş. Şehrin ortasında koca bir göl olması nasıl bir güzellik burada anlayacaksınız. Etrafta kafe ve restoranlar da mevcut.
Varda(Alman) Köprüsü: Gezginlerin maalesef sık sık ıskaladığı, hak ettiği ilgiyi tam göremeyen bir yer. Aslında kesinlikle görülmeye değer. 1912’de Almanlar inşa etmiş, yöre halkı “Koca Köprü” de der, çünkü gerçekten 99 metre uzunluğunda kocaman bir köprü! Bu muhteşem manzaranın tadını çıkarın. Bir efsaneye göre; bu köprünün o zamanın koşullarında nasıl yapılabildiğini anlayana, adana kebabı bedava:) Dezavantajları, şehir merkezine biraz uzak ve çevrede tesis sayısı kısıtlı. Ama ben derim ki, bunları hiç takmayın, gidin ve görün!
Anavarza Ören Yeri: Kim demiş zaman makinesi icat edilmedi diye! M.Ö’ye dayanan doğal müze’de tarihin içinde kaybolacaksınız. Ören yeri ve çevresi gerçekten görülmeye değer ve muazzam. Oraya gitmişken kaleye de mutlaka tırmanın derim, yorucu olabilir ama o manzaraya değecektir, biraz cesaret:) Bölgeye gitmek şehir merkezinden, arabayla bir saat civarı sürüyor. Bölge hakkında daha fazla bilgi isterim diyorsanız: (link: http://www.kulturvarliklari.gov.tr/TR,93760/anavarza-antik-kenti-adana-2014.html)
Kozan Kalesi: Çukurova’nın müthiş görkemi ve harika manzara burada, hem tarihi hem de doğal güzellik iç içe. Kale’ye çıkın ve manzarayı izleyin. Ulaşımı şehir merkezinden biraz zor fakat ulaşırsanız doyumu da zor olacaktır. Giderseniz Melengiç Kahvesi’ni de bir deneyin!
Adana Mutfağı
- Olmazsa olmaz adana kebabı! Gidin ve yerinde yiyin. Tabii acı seviyorsanız. Vejeteryan dostlarımızdan özür diliyorum ama yok böyle bir lezzet!
Gece Hayatı
Adana gece hayatı da şehir gibi sımsıcak. Onedio’nun bu konuda güzel bir rehberi var, isteyen tıklasın. (link: https://onedio.com/haber/her-seyi-unutturur-adana-geceleri-adana-nin-18-gece-mekani-707478)
- “Adanalıyık Allah’ın Adamıyık!” der birçok Adanalı. Neden derler merak ettiniz mi? Valla işler biraz karışık. Şuradaki yazıyı beğendim, merak edenler okuyabilir. (link: http://kesfetsene.com/adanaliyik-allahin-adamiyik/)
Adana Pratik Bilgiler
Sıcağı bir başkadır Adana’nın. Toroslar geçit vermez neme. Yaz aylarında gidiyorsanız ince giyinin, bol su için.
Bir futbolsever olarak mütevazi Adana Demirspor Kulübü’nün ateşli taraftarına hayranım. Bir futbolsever için, gidip bir maçını izlemek fena bir fikir değil. Tabii Adanaspor ve diğer yerel kulüplerimizi de seviyoruz, hepsi bir başka güzel:)
Rehberimizin sonunda diyorum ki, bu şehir gerçekten çok güzel ve özel. Gidip gördüğünüze pişman olursanız, bilet paranız benden:) Biletsepeti ailesi olarak keyifli bir seyahat dileriz.