Dubai Uçak Bileti

Dubai

Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri

Lüksün ve şaşanın ismi bir şehir olsaydı kuşkusuz “Dubai” olurdu. Gösterişli mağazaları, gökyüzüne ulaşan binaları, ultra lüks otelleriyle kraliyet havası taşıyan bir kent burası. Sıcak bir tatil merkezi olan Dubai’de yapılabilecek birçok alternatif mevcut.  Çöl safarisi yapabilir, plajlarında dinlenebilir hatta kayak merkezinde snowboard bile yapabilirsiniz. Ortadoğu’nun en büyük turizm ve ticaret kenti haline gelen Dubai’nin bu oryantal ama son derece modern atmosferini biraz daha detaylı inceleyelim…
 

 

Dubai'de Gezilecek Yerler

Burj Al Arab Oteli
Dubai isminin duyulmasına büyük katkısı olan bu yedi yıldızlı otel, Jumeria Sahili’nde yapay bir ada üzerinde yer alıyor.  İçerisinde 180 metrelik dünyanın en uzun avlusunu bulunduran otelde bir de göz kamaştıran bir denizaltı restoranı bulunuyor. Okyanusta yol alan bir yelkenliyi andıran mimarisiyle de günümüzün modern mimari sembollerinde biri olan Burj Al Arab, aynı zamanda belli zamanlar içerisinde renk değiştiren bir dış cepheye sahip. Burj Al Arab’ı gezmek istiyorsanız eğer, konaklama zorunluluğunun olmadığını bilmelisiniz. Dilerseniz rehberli turlarla beraber bu ihtişamlı yapıyı ziyaret edebilirsiniz.
Burj Khalifa
829 metre uzunluğuyla dünyanın en yüksek binası unvanını elinde taşıyan, Burj Khalifa, gerek içeriden gerek dışarıdan oldukça ihtişamlı bir görsel şölen sunuyor. Yapımı 2010 yılında tamamlanan ve içerisinde Armani Oteli’nin de yer aldığı kule, ışıl ışıl görüntüsünün yanı sıra, lüks hizmetleriyle de zengin ziyaretçilerinin gönlünü çeliyor. Alışveriş merkezi, gökyüzü gözlem evi, spor salonu bulunurken, görsel bir harika olan deniz akvaryumu ve birçok lezzet sunan restoranlar bulunmaktadır. Burj Khalifa Dubai’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken mekânların başında gelmektedir. 
En üst katında bulunan gözlemevinden, bir tarafında çölü bir tarafında okyanusu barındıran 360 derece manzarayı keyifle izleyebilirsiniz.
Dubai Müzesi
1971 yılında Rashid bin Saeed Al Maktoum’un emriyle kurulan Dubai Müzesi, El Fahidi Hisarı’nın içerisinde yer alıyor. Hisar ise kenti savunma amacıyla 1787’de inşa edilmiş; aynı zamanda da kentin yönetim merkezi ve silah deposu olarak kullanılmış. Şehrin geçmişten kalan izlerini merak edenlerin vazgeçilmez durağı olan müzenin içerisinde; tarihi Arap evleri, pazarlar, camiler yeniden tasarlanarak ziyaretçilere sunuluyor.
Müzenin koleksiyonunda ayrıca tarihi M.Ö. 3000’e kadar uzanan Al Qusais bölgesinden getirilen eserleri de barındırıyor.
Palmiye Adaları
Dünyanın en büyük mühendislik projelerinden biri olan Palmiye Adaları, gören insanları hayrete düşürüyor. Öyle ki çevresine uyum sağlaması için tamamen doğal malzemelerden inşa edilmiş ve 94 milyon metreküp kum kullanılmış. 2001 yılında sahil şeridini genişletmek amacıyla başlatılan proje, 7 yılda tamamlanmıştır. Basra körfezinin dibinden getirilen kumlarla yapılan adalar; Palm Deira, Palm Jumeirah ve Jebel  Ali olmaz üzere 3 ayrı adadan oluşuyor.
Üzerinde villalar, lüks restoranlar ve alışveriş merkezleri bulunan ada gelenlerini görkemiyle kendisine hayran bırakıyor.
Jumeirah Camii
Dubai’de Müslüman olmayanların ziyaretine açık tek dini yapı olan Jumeirah Cami, 1975-78 yılları arasında inşa edilmiş. Mimari özellikleriyle dikkat caminin tasarımında Fatımi tarzı hemen farkediliyor. Sadeliği ile göz dolduran ikiz minareli bu yapının içerisinde yaklaşık 1200 kişi aynı anda namaz kılabiliyor. Gün batımlarında caminin oluşturduğu kartpostal görüntüsü özellikle fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı olmaktadır.
Madinat Jumeirah
40 hektarlık bir alanı kaplayan Madinat Jumeirah’ın içerisinde, 3 butik otel, 50’den fazla restoran, kentin geleneksel yapısını yansıtan çarşılar ve birçok eğlence merkezi bulunuyor.  Burj Al Arab’a oldukça yakın olan bu tesis, “Cumeyra Şehri” anlamına geliyor. İçerisinde aynı zamanda özel plajı bulunan Madinat Jumeirah’da turistler, denizin ve güneşin de tadını çıkarabiliyor, su sporları yaparak eğlenebiliyor.
Kanal boyunca abra isimli özel tekneleriyle gezintiye çıkmak da gelen ziyaretçilerin vazgeçilmezleri arasında.
The Dubai Mall
Birçok şeyin en büyüğünün bulunduğu Orta Doğu’nun parlayan güneşi olan Dubai, 1 milyon metrekareden fazla alanıyla dünyanın en büyük alışveriş merkezine de sahip. The Dubai Mall ismindeki bu alışveriş merkezi, Burj Khalifa’nın da içerisinde olduğu Downtown Dubai’nin bir parçası olarak 2008 yılında açılmış. Lüks markalardan vazgeçemeyenlerin uğrak yeri olan bu alışveriş merkezinde 1200’den fazla mağaza ve yüzlerce restoran bulunuyor.
Altıncılar Çarşısı
Geleneksel çarşılar anlamına gelen “Deira”nın içerinde bulunan şehrin en eski ve ünlü pazarlarından biri olan Altıncılar Çarşısı, yine dünyanın en büyük altın çarşısı olarak biliniyor.
379 altın dükkânının bulunduğu çarşıda, başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz tasarımları ve çok değerli mücevherleri görebilirsiniz. 
Hükümet tarafında çok sıkı denetlendiği bilinen çarşıda yine de eğer yüksek fiyatlı alışveriş yapacaksınız profesyonel destek almanızda fayda var.
 

Pratik Bilgiler

 

Resmi Tatiller

  • 1 Ocak Yılbaşı
  • Hicri Yılbaşı Değişiyor
  • Ramazan Bayramı Değişiyor
  • Kurban Bayramı Değişiyor
  • 2 Aralık Ulusal Bayram

Önemli Günler ve Festivaller

Dünya’nın en büyük alışveriş merkezlerini bünyesinde barındıran Dubai’de, elbette bunun için bir de festival düzenlenmiş. Ocak ve Şubat aylarında gerçekleşen Dubai Dünya Alışveriş Festivali, konserlerden dans gösterilerine kadar pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.
Her sene Şubat ve Mart aylarında düzenlenen Dubai Caz Festivali, Dubai Media City’de gerçekleşiyor. Festival süresince birçok ünlü caz sanatçısını konuk eden festival, tüm dünya tarafından ilgiyle izleniyor.
Yine Dubai Media City’de gerçekleşen festivallerden bir diğeri ise, Dubai Tat Festivali. Bir hafta süren festivale dünyanın en ünlü şefleri katılıyor.

Dubai’de Şehir İçi Ulaşım

Ulaşımın ağının gelişmiş olduğu bir kent olan Dubai’de, petrolün de ucuz olması sebebiyle en çok kullanılan ulaşım aracı taksidir. Şehrin her noktasında kolayca bulunabilen taksiler, bölgelerine göre renklere ayrılmıştır. Ayrıca kadınların kullandığı pembe taksilere de sadece kadın yolcular alınmaktadır.
Taksiler dışında ayrıca sahile paralel kırmızı hat olarak geçen bir metro hattıyla, eski şehir merkezine giden yeşil hat isminde metro hattı bulunuyor. Bölgenin geleneksel yapısı sebebiyle de kadın ve erkek yolcular metrolarda farklı vagonlarda seyahat edebiliyor.
Diğer alternatiflerden biri de otobüs fakat geniş ve sık bir ulaşım ağına sahip değiller.
 

Dubai Mutfağı

Yaşayan halkın yaklaşık %80'i göçmenlerden oluşan Dubai’de genellikle Lübnan mutfağından esinlenilmiş yemekler vardır.
Şehirde en çok tüketilen yemeklerin başında gelen “Shawarma” ise içinde et parçaları ve sebzeler bulunun bir çeşit hamburgerdir. Fiyat olarak son derece uygun olan bu hamburgerlere kentin hemen hemen sokağındaki lokantalarda rastlayabilirsiniz.
Nohut köftesi olarak tüketilen popüler bir Arap yemeği olan “Falafel” de sıklıkla tüketilen yiyecekler arasında.
Pappa Roti adındaki ünlü restoranın da kendisine has  “bun” adında kurabiyeleri de oldukça ünlü lezzetlerden biridir.
Tüm bunlar dışında metropol bir şehir olan Dubai’de İtalyan mutfağından Japon mutfağına bir çok dünya mutfağına ait restoranlar bulunmaktadır.

Dubai'de Alışveriş

Yüksek gelirli ziyaretçilerin akın ettiği bir şehir olan Dubai, adeta lüks tüketimin başkenti. Bölgeye özgü yöresel ürünlerin satıldığı eski kent dışında, dünyaca ünlü markaların mağazaları en çok alışveriş yapılan alanlar. 
Dünyanın en büyüğü olan altın çarşısından farklı tasarımlı mücevherler satın alabilir, özel dokuma ve ipek ürünleri de pek çok yerde bulabilirsiniz.

Dubai
13 Ara Cum, Bulutlu
20,87°
Cmt
20,31°
Paz
21,33°
Pzt
21,33°
Sal
18,86°
Çrş
19,34°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery