Iğdır Uçak Bileti

Iğdır

Iğdır

Türkiye

Iğdır, oldukça eskilerden kalan tarihi mirası ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkmasının yanında özgün bir şehir özelliği de gösteriyor. Kışları çok soğuk geçmeyen Iğdır, yazları da oldukça sıcak geçiriyor. Heybetli Ağrı dağı da, bilinenin aksine %65 oranda Iğdır sınırlarında ve sadece %35 oranında Ağrı sınırlarında bulunuyor. Bilet Sepeti olarak Iğdır rehberini sizin için özenle hazırladık. Uçak biletiz veya otobüs biletiniz hazır olsun ve gezip keşfetmeye koyulalım!
 

 

Iğdır'da Gezilecek Yerler

 

Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi(Iğdır Soykırım Anıt ve Müzesi): 1915-1920 yılları arasında, bölgedeki Ermenilerin Türklere karşı yaptığı saldırıları sembolize ediyor ve içinde olaylarla ilgili belgeler bulunduruyor. 350m²lik 36m yüksekliğindeki kapalı müze, iki havuz ve beş kılıçtan oluşuyor. Her yıl yaklaşık 4000 kişi müzeyi ziyaret ediyor. İl merkezinde, Bahar Mahallesi’nde yer alıyor.

Ağrı Dağı: Yüksekliği 5165 metredir ve eski bir volkanik dağdır. Türkiye'nin en yüksek dağı olup, %65’i Iğdır, %35’i ağrı sınırlarındadır. Dağın heybetini izlemek apayrı, imkan bulup çıkmak ise daha da ayrı bir duygu ve ayrıcalık.

Harmandöven Kervansarayı: Yapı 12. Yüzyılda yaptırılmış ve günümüze kadar gelmiş. İpek yolu üzerinde bulunan eski kervansaray, şehir merkezinden yaklaşık 30km uzaklıkta.  Tarih severler için görülmeye değer bir yapı. İl merkezine 30km uzaklıkta

Koçbaşı Mezarlar: Karakoyunlular dönemine ait, ondan fazla Koçbaşı mezar taşı ve 350 civarı tarihi mezar taşı bulunuyor. Iğdır’ın Sağlamtaş ilçesinde bulunan tarihi eserler oldukça ilgi çekici geçmişe ışık tutuyor. Koçbaşı mezarlar, Iğdır Ovası'ndaki hemen hemen bütün mezarlıklarda da bulunur.

Iğdır Kalesi(Korhan Kalesi): Kalenin yapılış yılı bilinmiyor fakat 1064 yılında Selçuklular tarafından ele geçirilmiş. Maalesef, 17. Yüzyılda büyük bir deprem olur, ağır hasarlar alan kale terkedilir. Günümüzde de oldukça harap durumda ve sadece az bir sur kalıntısı görmek mümkün. Gene yıkık da olsa, fikir verebilecek durumda olan bir erzak deposu ve su kuyusu mevcut. Büyük bir kale beklemeyin, bize kalanlar oldukça az ama gene de çok değerli. Bunlardan yola çıkarak tarihi hissedebileceğiniz bir mekan. İl merkezine 36km uzaklıkta.

Karakale (Sürmeli Kalesi): Tam yapılış tarihi ve yaptıran bilinmiyor. Bizans, Selçuklu, Timur işgallerine uğramış. Bu kale de 1600’ler ve 1800’lerdeki deplemlerde ağır hasarlar almış ve terkedilmiş. Harap durumdaki kalede günümüzde görülebilir olanlar: birkaç sur duvarı, kısmen ayakta duran bir iç kale bölümü ve doğal kayalar üzerine yapılmış gözetleme kulesi.

Tuzluca Tuz Mağaraları: Iğdır iline bağlı Tuzluca ilçesinde. Tuz mağaraları, Türkiye’nin uzun yıllar tuz ihtiyacını karşılayabilecek rezervler bulunduruyor. Tuz üretimi hala sürdürülen mağaraların havasının, birçok solunum yolu hastalığına iyi geldiği de söyleniyor.

Leylek Heykeli: Iğdır şehir girişinde, sizi iki adet büyük leylek heykeli karşılıyor. Leylekler Iğdır’ın sembolü konumunda. Uçak biletiniz veya otobüs biletiniz varsa da, özel araçla gittiyseniz de bu heykeli muhtemelen göreceksiniz.
 

Ulaşım

 

Iğdır’da otomobil kadar bisikletler de yaygın olarak kullanılıyor ve şehir merkezi büyük olmadığı için bisikletle ulaşım rahatlıkla sağlanabiliyor. Otobüs ve minibüs seferleri, şehir içinde farklı bölgelere ve şehirle havaalanı arasında ulaşımı sağlıyor.
 

Gece Hayatı

 

Sınır ili olması sebebiyle ekonomik ticareti gelişmiş olan Iğdır, Para akışının oldukça yoğun olduğu bir şehirdir. Özellikle çevredeki diğer illere göre gece hayatı daha gelişmiştir. Gece hayatı büyük oranda otellerin disko ve barlarında sürüyor.

Pzt
1,23°
Sal
3,35°
Çrş
2,77°
Prş
3,81°
Iğdır
13 Ara Cum, Karlı
4,42°
Cmt
1,99°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery