Malatya Uçak Bileti

Malatya

Malatya

Türkiye

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük şehri olan Malatya, çok zengin bir tarihi geçmişe sahiptir. Şehirde, Hitit, Asur, Selcuk, Memlük ve Osmanlı eserleri keşfetmeniz için sizleri bekliyor. İlk olarak Hitit döneminde kurulan şehir, günümüze kadar gelmiştir. Doğal güzellikleri de cabası. Coğrafi konumu sayesinde, çeşitlilik ve zenginlik gösteren bir sosyal yapısı vardır. Bilet Sepeti olarak, Malatya’yı tanıyıp tadını çıkarmanız için bilmeniz gerekenler ve gezilecek yerler rehberi olarak özenle hazırladık. Uçak biletiniz veya otobüs biletiniz hazır olsun ve okumaya başlayalım!
 

 

Malatya'da Gezilecek Yerler

 

Aslantepe Ören Yeri: M.Ö 5000 yılları ile M.S. 11. yüzyıla kadar yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Türkiye’nin en büyük höyüklerinden biridir. Yerleşim alanının boyutları 200 x 120 metre civarındadır. Müzekart ile ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Levent Vadisi: Levent Vadisi, Malatya’ya yolu düşen herkesin görmesi gereken bir doğa harikası. Merkeze yaklaşık 30dk mesafedeki bölgeye ulaşım kolay. Manzarayı, Vadi’ye yapılmış olan cam terastan izlemek de mümkün.

Günpınar Şelalesi: Darende ilçesine 8km uzaklıkta. Şelalenin suyu üç kademe halinde, yaklaşık 40 metre yukarıdan dökülüyor. Şelaleye kadar olan 1,5kmlik yürüyüş parkuru, doğanın güzelliği içinde çok keyif alacağınız bir yolculuk olacaktır. Ayrıca yaz sıcaklarında serinlemek, piknik yapmak ve güzel vakit geçirmek için de ideal. Fakat etrafta pek işletme yok. Kısa da olsa uzun da olsa, mutlaka ziyaret edin, şelalenin huzurunu yaşayın deriz.

Battalgazi Ulu Camii: 1219 yılında Selçuklular tarafından yaptırılmış. Bu klasik Selçuklu mimarisi, hele bir de tarih meraklısıysanız, kesinlikle gidilip görülmesi gereken müthiş bir yapı. Ayrıca çinileri bir harika! Malatya şehir merkezinden araçla 15-20 dakikada ulaşabilirsiniz. Çevrede gezilecek çok sayıda, farklı tarihi yapılar da var. Okumaya devam edin.

Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı: 1637’de yapılan mekan, 76 metrekarelik bir alana yayılıyor. Çok önemli tarihi bir yapı ve yakın tarihte restore edilerek tekrar hayat buldu. İçeride müzik ve resim kursları gibi çeşitli sanatsal etkinlikler mevcut, çeşitli birçok etkinlik yapılıyor, bahçede bir şeyler içebileceğiniz yerler de var. Kervansaray, Battalgazi Ulu Camii ile çok yakın, sadece 2dklık yürüyüş mesafesinde.

Kanlı Kümbet: 12. – 13. yüzyıllara ait, Selçuklu yapılı olduğu tahmin edilen tarihi eser. Hala ne amaçla kullanıldığı tam olarak bilinmiyor. Döneminde idam alanı olarak kullanıldığı, adının da buradan geldiği rivayetler arasında. Alt kat mumyalık, üst kat ise ziyaret yeri olarak yapılmış. Yapının kuzey kısmından asıl mezarlık alanına girilir. Bu yapı da Battalgazi mahallesinde yer alıyor.

Taşheron Kilisesi: Çavuşoğlu mahallesinde yer alan kilise, Ermeniler tarafından yapılmış. Doğu Anadolu’daki önemli tek kubbeli kiliselerden biri olarak kabul edilir.

Hacı Yusuf Camii (Yeni Camii): 1843 yılında yapılan camii, Malatya şehir merkezinde yer alır. Klasik Osmanlı Mimarisi’nin önemli eserlerindendir ve şehrin sembollerinden biri haline gelmiştir. 1893’teki büyük depremde yıkılan camii yeniden yapılmıştır. Minaresi ise günümüze hiç yıkılmadan gelebilmiştir. Uçak biletinizi veya otobüs biletinizi alıp gittiyseniz, mutlaka görmeniz gereken bir yer.

Malatya AVM: Malatya’nın başlıca AVM’si. İçinde giyim mağazaları, restoranlar, cafeler, fast food zincirleri ve sinema mevcut. Buz pateni yapmak için buz pisti, bowling ve çocuklar için çeşitli eğlence alanları da mevcut.
 

Ulaşım

 

Şehirde 72 farklı otobüs hattı var.
Otobüs güzargahları ve hareket saatleri için: http://www.motas.com.tr/hareket-saatleri.html
Malatya Kart ile, şehir içinde daha avantajlı seyahat edebilirsiniz. Malatya Kart satış noktaları için: http://www.motas.com.tr/malatya-kart-satis-noktalari.html
Malatya Kart’ı 5TL’ye çıkarabilirsiniz. Kart çeşitleri ve detaylı bilgi için: http://www.motas.com.tr/kart-cesitlerimiz.html
 

Malatya Mutfağı

 

Malatya, oldukça zengin bir yemek kültürüne sahip. Bulgur özellikle ön plana çıkıyor, farklı farklı lezzetler üretiliyor bulgurdan. Malatya mutfağında, yüzlerce çeşit köfte mevcut.
İçli köfte, sumaklı ekşili çorba, kurşungeçmez köftesi, gidirikli köfte, sıkma köfte, polat köftesi öne çıkan yemeklerden bazıları.
Ayrıca, kayısısı da meşhurdur.
 

Gece Hayatı

 

Gece hayatı yok denecek kadar az.
Şehirdeki sosyal hayat, genel olarak Merkez’de, Kanal Boyu’nda, ‘İnönü Caddesi üzerinde ve bu cadde üzerinde bulunan Malatya Park AVM dolaylarında dönüyor.
Malatya rehberimizi umarız beğenmişsinizdir. Yorum ve eleştirilerinizi bekliyoruz. Yazımızı beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın. Bilet Sepeti olarak iyi gezmeler dileriz.

Pzt
3,07°
Sal
3,7°
Çrş
5,32°
Malatya
26 Ara Prş, Güneşli
5,29°
Cum
3,03°
Cmt
3,91°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery